Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...

Erkend Specialist in Zelfzorg

  DA Drogist

De Erkend Specialist in Zelfzorg is het drogistenkeurmerk voor deskundig advies over zelfzorggeneesmiddelen. Zelfzorggeneesmiddelen zijn middelen die je zonder doktersrecept kunt krijgen bij de drogist. Bijvoorbeeld pijnstillers, hoestmiddelen, middelen tegen hooikoorts, oordruppels maar ook middelen tegen reisziekte, huidschimmels of hoofdluis.

Advies nodig? Ja!

Net als bij geneesmiddelen die je op recept krijgt, is het ook bij zelfzorggeneesmiddelen belangrijk voor je gezondheid om ze op de juiste manier te gebruiken. Want verkeerd gebruik kan schadelijk voor je zijn. Een geneesmiddel kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor volwassenen maar niet voor kinderen, omdat de dosering dan te hoog is. Of het middel mag niet langer dan een aantal dagen achtereen gebruikt worden. Ook zijn er middelen die je niet mag gebruiken als je zwanger bent. Verder kunnen sommige middelen bijwerkingen hebben zoals duizeligheid of misselijkheid. Niet voor niets mogen de meeste zelfzorggeneesmiddelen alleen onder toezicht van drogist of apotheker verkocht worden. Het is dus belangrijk dat je goed advies krijgt als je een zelfzorggeneesmiddel koopt. Bij de Erkend Specialist in Zelfzorg ben je daarvoor aan het juiste adres.

Met dit keurmerk willen de drogisten op een goede manier invulling geven aan de wettelijke eis van verantwoorde zorg in de Geneesmiddelenwet. Je herkent deze drogisterijen aan de blauwgroene sticker op de winkelruit. En aan de vijf zekerheden die zij hun klanten bieden. Op dit moment zijn er ongeveer 2000 Erkend Specialisten in Zelfzorg. Altijd één bij je in de buurt!

Vraag het uw Erkend Specialist in Zelfzorg

We nodigen je graag uit om gebruik te maken van de kennis van de gediplomeerde drogisten en assistent-drogisten: zij adviseren je graag! Met welk type vragen kun je bijvoorbeeld bij hen terecht?

 • Welke pijnstiller kan ik het beste nemen voor mijn kind van 3 jaar?
 • Kan ik deze twee geneesmiddelen ook tegelijk gebruiken?
 • Hoe lang mag ik dit middel achter elkaar gebruiken? En wat als de klachten dan nog niet over zijn?
 • Wat voor soort middelen zijn er tegen bijvoorbeeld hooikoorts en welke is het meest geschikt voor mij?
 • Moet ik met mijn gezondheidsklacht naar de huisarts of kan het met zelfzorg worden opgelost?

De 5 zekerheiden van de Erkend Specialist in Zelfzorg

 • Personeel checkt altijd of je advies nodig hebt
 • Je krijgt deskundig en actueel advies
 • Je wordt zo nodig doorverwezen
 • Aandacht voor je veiligheid
 • Kwaliteit wordt continue bewaakt