Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...

Terugroepactie Sambucol for kids 120 ml Klik hier voor meer informatie

Alleen hier koop je veilig zelfzorggeneesmiddelen

Alleen hier koop je veilig zelfzorggeneesmiddelen

    DA Drogist

Hier koop je verantwoord zelfzorggeneesmiddelen

Zelfzorggeneesmiddelen zijn veilig bij juist gebruik, maar verkeerd gebruik kan schadelijk zijn. Het is dus belangrijk dat je goed advies krijgt als je een zelfzorggeneesmiddel koopt, ook online. Er is veel online informatie over zelfzorggeneesmiddelen en er zijn tal van webshops waar je deze middelen aan kunt schaffen. De een is betrouwbaar, de ander niet. 

Keurmerk Zelfzorg Online

Hoe weet je nu of je bij een betrouwbare verkoper van zelfzorggeneesmiddelen bent aanbeland? Of de informatie over het geneesmiddel en het gebruik wel klopt? Daar hebben we wat op gevonden: het Keurmerk Zelfzorg Online. Alleen online verkopers van zelfzorggeneesmiddelen en gezondheidsproducten die aan de richtlijnen voldoen, zijn te herkennen aan de Groene Plus en mogen dit keurmerk op hun website zetten. Het keurmerk is geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie.

drogist-cbdkeurmerk.webp

Websites met het Keurmerk Zelfzorg Online

⁠De 4 zekerheden van Keurmerk Zelfzorg Online

• Je koopt betrouwbare en veilige zelfzorggeneesmiddelen

• Je krijgt duidelijke en juiste informatie over het geneesmiddel en de aandoening

• Er is altijd een drogist bereikbaar

• Aandacht voor veilig gebruik van zelfzorggeneesmiddelen

Kijk voor meer informatie op https://drogistensite.nl/onze-keurmerken/keurmerk-online-database/

Te herkennen aan de groene plus!

Je herkent de gecertificeerde drogisterijen en webshops aan de Groene Plus. Wist je dat de gediplomeerde (assistent-)drogist van webshops en drogisterijwinkels met de Groene Plus een goede opleiding achter de rug hebben en elk jaar nascholing volgen? We hebben dus de deskundigheid in huis om je te helpen bij eenvoudige gezondheidsproblemen. We zorgen graag voor je gezondheid, dus we vragen bij aankoop altijd of je nog informatie wenst en geven als dat nodig is een risicowaarschuwing. En we weten wanneer je met je klachten toch beter even de huisarts kunt raadplegen. 

Drogist_beeldmerk_liggend_RGB.webp

Bijwerkingen: Even melden

Geneesmiddelen worden goed onderzocht voordat ze op de markt komen en zijn bij normaal gebruik nuttig en veilig te gebruiken, maar hebben zij soms ook bijwerkingen. Het melden van deze bijwerkingen is van belang. Dat kan bij het Bijwerkingencentrum Lareb: http://www.lareb.nl

Weggooien geneesmiddelen

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Ga in je gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen die niet meer nodig zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu.