Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...

Terugroepactie Sambucol for kids 120 ml Klik hier voor meer informatie

DA GezondheidsCheck

DA GezondheidsCheck

    GezondheidsCheck

banner-q1-campagne-test.webp
DA helpt je graag om je goed te voelen. En om je daarbij van deskundig advies te voorzien, gaan we terug naar de basis. We gebruiken daarvoor het ‘Ken je getallen’-principe van Janneke Wittekoek van Heartlife kliniek. Slaap je bijvoorbeeld voldoende? Eet je genoeg groente en fruit? En hoe zit het met je bloeddruk, glucose of cholesterol?

Deze laatste drie getallen kunnen we voor je meten. Met de DA GezondheidsCheck. Binnen een paar minuten weet je hoe goed je bezig bent! De check is uiteraard een momentopname. Bij getallen die extra aandacht vragen verwijzen we je naar een medisch professional. Onderstaand vind je alvast per check wat informatie, je DA drogist kan je uiteraard verder helpen mocht je vragen hebben.

Aan de hand van de DA GezondheidsCheck ontvang je een persoonlijk advies. Om bijvoorbeeld meer te gaan bewegen, te letten op je voeding of meer in balans te komen. Onze winkels bieden een mooi assortiment dat jou hierbij wellicht kan ondersteunen. Ben je geïnteresseerd in het doen van één van onze checks? Scroll dan naar beneden voor informatie per check en bekijk de winkels waar je deze check kunt laten doen.

BloeddrukCheck

Bloeddrukcheck.png

Een goede bloeddruk helpt je hart en vaten gezond te houden. Omdat je een hoge bloeddruk meestal zelf niet doorhebt, is het belangrijk deze af en toe te laten meten.

Daarvoor ga je rustig op een stoel zitten. Je krijgt een manchet om je bovenarm, waar lucht in gepompt wordt. De bloeddrukmeter meet nu de onder- en bovendruk. De optimale bloeddruk is 120 (bovendruk) om 80 (onderrduk). Is je bovendruk hoger? Dan heb je een verhoogde bloeddruk.

Bekijk welke winkel het dichtstbij is en of die de check aanbiedt.

BEKIJK DEELNEMENDE WINKELS ▶

CholesterolCheck

Cholesterolcheck.png

Een hoog cholesterolgehalte verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Met een simpele check kunnen in een paar minuten verschillende cholesterolwaarden worden bepaald.

Door middel van een vingerprik wordt een druppel verkregen. Die wordt aangebracht op een teststrip. Vervolgens meet en berekent de Mission Cholesterolmeter:

1. Het totale cholesterol

2. Het HDL-cholesterol (High Density Lipoproteïnen, ofwel 'goed cholesterol')

3. De triglyceridenwaarde (Vetcellen in het bloed)

4. De LDL-waarde (Low Density Lipoproteïnen, ofwel 'slecht cholesterol')

5. De cholesterolratio (de verhouding totale cholesterol tot HDL)

Bekijk welke winkel het dichtstbij is en of die de check aanbiedt.

BEKIJK DEELNEMENDE WINKELS ▶

GlucoseCheck

Glucosecheck_DA_Drogisterij.png

Diabetes, ofwel suikerziekte, kun je hebben zonder dat je het doorhebt. Veel mensen hebben nauwelijks klachten. Goed om af en toe eens je bloedglucose (ook wel: bloedsuiker) te laten meten. Is die te hoog, dan kan dat een indicatie zijn voor diabetes.

In de winkel wordt door middel van een vingerprikje een druppel bloed verkregen. Daarin wordt gemeten wat de bloedsuiker is op dat moment.

Heb je 8 uur voor de check niets gegeten of gedronken? Dan geldt de volgende uitslag:

Waardes

Uitslag

Onder de 5 mmol/l

Goede bloedsuiker

Boven de 5 mmol/l

Verhoogde bloedsuiker

Blijkt uit de check dat je een verhoogde bloedsuiker hebt, dan verwijzen we je altijd door naar de huisarts. Die kan samen met jou bepalen wat de waardes voor jou inhouden.

Bekijk welke winkel het dichtstbij is en of die de check aanbiedt.

BEKIJK DEELNEMENDE WINKELS ▶