Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...

Terugroepactie Sambucol for kids 120 ml Klik hier voor meer informatie

Hoe dan? Huidverzorging in de winter

Hoe dan? Huidverzorging in de winter

huidverzorging

Verwarming aan, gure wind: ook last van een droge en trekkerige huid in de winter? Zo houd je ’m lekker zacht en soepel.

Eerst even een misverstand uit de wereld helpen: niet de winter zelf is de schuld van een winterhuid. De boosdoener is de lagere luchtvochtigheid. En meestal veroorzaken we die zélf. Oké, in de winter bevat de lucht minder vocht dan in de zomer – koudere lucht kan vocht nu eenmaal moeilijker vasthouden. Maar met onze centrale verwarming jagen we ook het laatste beetje vocht uit de lucht. Bij een normale luchtvochtigheid is je huid in balans met de omgeving, bij een te lage luchtvochtigheid kan die balans veranderen. De bovenste huidlaag (de hoornlaag) kan veranderen doordat hij minder vocht krijgt. Ziedaar je winterhuid!

  • Vocht & vet: voor het hydrateren van een droge winterhuid zijn vetten misschien nog wel belangrijker dan vocht. Als je genoeg gezonde vetten binnenkrijgt, kan je huid vocht beter vasthouden. Eet dus wat vaker vette vis, een avocado of een handje (ongezouten) noten. Ook verzorgingsproducten die helpen het lipide-gehalte van de huid in balans te houden, zijn een goede keus.
  • Van bad naar bank: o, zo lekker: op een koude winterdag een warm bad nemen, kaarsjes aan, tijdschrift mee… Maar heb je last van een trekkerige, droge huid dan is het geen slimme keuze. Het warme water droogt de huid namelijk extra uit. Je kunt je dan beter beperken tot een korte, lauwwarme douche. Gebruik daarbij een doucheproduct speciaal voor een droge huid, dep jezelf voorzichtig droog en smeer je goed in – liever niet met een lichte bodylotion maar met een extra verzorgende bodycrème. Nestel je daarna dan in een lekker dekentje op de bank – mét die kaarsjes en dat tijdschrift!
  • Barst! De huid van je lippen is heel dun, dus extra kwetsbaar voor barstjes en kloofjes. Verzorg je lippen daarom met een speciale balsem voor schrale winterlippen. Smeer regelmatig, telkens als je naar buiten gaat bijvoorbeeld. Als je een lippenbalsem in je jas stopt, en een in je tas, zit je nooit zonder.

Checklist voor je handen

  • Draag altijd handschoenen als je naar buiten gaat om je handen te beschermen tegen kou en wind.
  • Kijk uit met warm water in combinatie met schoonmaakmiddelen. In een afwassopje was je het beschermende laagje zó van je handen.
  • Gebruik een handcrème speciaal voor de (extreem) droge huid.
  • Smeer je handen ook in voordat je gaat slapen, zodat de crème de hele nacht kan inwerken.

Producten winterhuid

image

DA by Erica Hancreme aloe vera mini 20 milliliter

1
.
19
image

Weleda Skin food lip balm 8 milliliter

8 ml
5
.
09
image

Neutral Bodylotion 250 milliliter

250 ml
7
.
09
kinkhoest

Hoe dan? Kinkhoest

Lees verder
oogcremes