Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Welke dan? Oogcrèmes

Welke dan? Oogcrèmes

oogcremes

De huid rondom je ogen is kwetsbaar. Het is dunner en moet veel doorstaan. Make-up, lachen, huilen, vegen… noem het maar op. Hoe verzorg je deze gevoelige huid en welke oogcrème gebruik je daarvoor? DA adviseert.

Voedende ingrediënten 

De huid rond je ogen is dunner en daardoor gevoeliger dan de rest van je gezicht. Vaak is de huid wat droger, waardoor je sneller lijntjes ziet. Ook verraadt deze huid wanneer je slecht hebt geslapen (hallo wallen!) en is het de plek waar waarschijnlijk je eerste rimpels verschijnen. Rond je dertigste zie je vaak de eerste kraaienpootjes.

Belangrijk dus dat je goede verzorgingsproducten kiest! Voedende crèmes met actieve ingrediënten, zoals vitamine C, E, hyaluronzuur en niacinamide. Niacinamide helpt bij de vochthuishouding van je huid en zorgt ervoor dat de huid minder droog wordt. Hyaluronzuur werkt hydraterend, hierdoor krijgt je huid meer volume en worden rimpeltjes opgevuld. Vitamine C verstevigt de huid en geeft extra bescherming tegen uv-straling. Smeer óók altijd een goede SPF. Dit beschermt de dunne huid tegen zonschade. 

Wat te doen bij wallen?

Wallen en donkere kringen zorgen voor een minder frisse, uitgeslapen uitstraling. Er zijn twee soorten wallen: vocht- en vetwallen. Als je ouder wordt, verslapt het bindweefsel onder je oog. De stevigheid van je huid neemt af en gaat wat hangen, hierdoor kan er een ‘vetwal’ ontstaan. Een vochtwal ontstaat wanneer het vocht niet goed kan worden afgevoerd. Dit gebeurt als we te weinig slapen.

Goed slapen, genoeg drinken, gezond eten en goed ontspannen helpt vochtwallen tegen te gaan. Verder helpt het om oogcrème te smeren, de huid zachtjes te masseren of koude pads, schijfjes komkommer of een verkoelend oogmasker aan te brengen. 

Zo gebruik je oogcrème

Breng de crème voorzichtig aan met je vingertoppen en maak een kloppende beweging in plaats van wrijven. Werk van binnen naar buiten. Je kan de crème het beste aanbrengen tot daar waar je nog oogbot voelt. Let op dat er geen crème in je ogen komt. Je kan er ook voor kiezen om verschillende oogcrèmes afwisselen. In de ochtend een beschermende crème smeren aanbrengen bijvoorbeeld en ’s avonds een herstellende, vettere crème. 

Vermijd agressieve stoffen en scrub de kwetsbare huid niet. Let er ook op dat je geen agressieve reinigers of make-up removers gebruikt. Die bevatten stoffen die je liever niet rondom je ogen gebruikt. Haal wel altijd je make-up van je ogen voordat je gaat slapen, maar kies een milde reiniger, bijvoorbeeld één op oliebasis.

oogcremes

image

Weleda Blauwe gentaan & edelweiss oog en lipcontourcreme 10 milliliter

10 Milliliter
30
.
99
image

Zarqa Face oogcreme sensitive 15 milliliter

15 Milliliter
16
.
99
image

DA by Erica Oogcreme 25 milliliter

25 Milliliter
7
.
95

DA's Groen

Lees verder
kinkhoest