In mijn D.I.O. is altijd wat te beleven

Voordat Marjo Vis anderhalf jaar geleden D.I.O. ’t Diep in Steenwijk startte, deed zij veel retailervaring op binnen een supermarktketen: “Dat heette vrijwillig filiaalbedrijf, maar was pure hard franchising. Inmiddels ben ik er wel achter dat de aanpak van D.I.O. mij veel beter ligt. Ik heb nu alle vrijheid om anders te zijn en anders te doen binnen het concept dat D.I.O. zo krachtig maakt.”

Bundeling van krachten
Voordat Marjo als D.I.O. onderneemster aan de slag ging, creëerde zij al een eigen zaak in haar hoofd: “Met de hulp van D.I.O. maakten we een goed onderbouwd ondernemingsplan. We kenden onze concurrenten, gingen zitten op een onderscheidende locatie omringd door goedlopende supermarkten en voorzien van voldoende parkeergelegenheid. Wij weten heel goed hoe je een winkel verantwoord moet vullen met het juiste assortiment. Verder hebben wij ook gekozen voor een schoonheidssalon in de zaak.”

Opvallen in de buurt
Uit ervaring weet Marjo dat klanten niet persé kiezen voor een keten, maar voor de persoonlijke benadering: “Daarom doe ik veel aan local marketing. Ik zorg regelmatig voor fun in de zaak door bijvoorbeeld demo’s te organiseren. Ook buiten de winkel laat ik mijn gezicht zien en rij ik rond met een trolley vol testflacons. Dan wordt er over je gepraat. Ik bied standaardproducten aan, maar leef mijn advieskwaliteiten meer uit met onderscheidende merken. Natuurlijk telt voor ons uiteindelijk ook het verkoopresultaat.”

Meer ondernemers ontmoet u hier. 

Interesse in ondernemerschap met D.I.O.?

Vul het kandidatenformulier in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.
Voor vragen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Halima Zemmouri via telefoonnummer 020-6002180 of via e-mail hzemmouri@diodrogist.nl